Interjú Sárközi Kálmánnal

2017.09.14 16:00
Négy évvel azután, hogy elkezdett röplabdázni a Ramassetter iskola csapatában, már az országos gyermekválogatott tagja lett Sárközi Kálmán.
 

A 16 éves sportoló azóta folyamatosan tagja a nemzeti válogatottnak, ma már a serdülőben játszik. Elmondta, hogy mindig érdekelte a sport, szerette nézni, amint társai edzenek. Négy éve pedig jelentkezett Kaposi Józsefné testnevelő-edzőnél. Ő, majd a másik edző, Kaposi Tamás hamar felfigyeltek a tehetségére. A meccseken is hozta a formáját, így javasolták a válogatott edzőtáborába, ahol a teljesítményét látva beválasztották a keretbe.

HIRDETÉS

 

Sárközi Kálmán három éve tagja a nemzeti válogatottnak

Kálmán az iskolában is jól teljesített, megkapta a jó tanuló, jó sportoló elismerést. Ma már középiskolás, Keszthelyen tanul asztalosnak, majd szeretne leérettségizni. Hetente öt edzése van, minden hétköznap délután, hétvégén pedig meccsek, előfordul, hogy mindkét nap. Ma már a Sümegi Röplabda Egyesület kiemelkedő játékosa. Augusztus végén Debrecenben a nemzetközi Eötvös kupán vett rész, ahol a csapat második lett. Most a MEVZA, ugyancsak nemzetközi tornára készül. Minden hétköznap öt óra után kel, általában fél kettőig iskolában van, majd itthon edzés, utána tanulás. Elmondta, hamarosan kezdődik a versenyszezon, a csapat célja, hogy a legjobb nyolc közé jussanak, lehetőleg minél előkelőbb helyen. Ehhez mindenki tudására szükség van.

Szerző: T.A