A Magyar Kupa ezüstérmesét fogadja a Sümegi RE

2015.02.16 12:40

                Az idei évben még veretlen Sümegi RE a hétvégén Magyar Kupa ezüstérmet szerző Kecskeméttel mérkőzik meg a röplabda NB1 soros fordulójában.

                Végéhez közeledik az alapszakasz a férfiaknál, azonban  van még pár nyitott kérdés a tabellán. A sümegiek az 5. helyre aspirálnak, azonban nem könnyíti meg helyzetüket a következő három mérkőzés. Hétvégén a Kecskemét idehaza, utána az újdonsült Kupa győztes Kaposvár idegenben, majd a MAFC hazai pályán lesz az ellenfél. Az ötödik pozícióért pont a MAFC csapatával vetélkedik az SRE, így még arra is van esély, hogy a hazai összecsapás lesz a perdöntő ezügyben.

tabella(forrás:hunvolley.hu)

                A Veszprém megyeiek igazán jó sorozatott tudhatnak magukénak, hiszen sorozatban 5 győzelmet arattak, azonban az igazi erőpróbák most következnek. A csapat a legjobb öt közé vágyik, ugyanakkor realistának kell maradni, hiszen jelenleg mindössze heti 2-3 edzéssel tudnak készülni a srácok a csapat nehéz anyagi helyzete miatt. Ezzel ellentétben a top csapatok napi kettő edzéssel tökéletesítik tudásukat. Ezt próbálja a sümegi kiscsapat összetartással, lelkesedéssel, elszántsággal és szenzációs közönségével ellensúlyozni. Meglátjuk mire lesz ez elég az alapszakasz hátralévő részében.

                A hétvégi ellenfél tehát a Gorter Kecskemét RC lesz. Az ő aspektusukból is fontos a mérkőzés kimenetele, hiszen még versenyben vannak az alapszakasz elsőségért. Az sem elhanyagolandó, hogy egy elvesztett döntő után érkezik a csapat, tehát biztosan fűtve lesznek a bizonyítási vágytól. Egyébként a két csapat idén háromszor találkozott, kupában 3-1, 3-0 a Kecskemétnek a bajnokságban szintén simán 3-0-ra nyertek hazai pályán az SRE ellen. Tehát a papírforma a vendégeknek kedvez, azonban a sümegi srácok nem feltartott kézzel fogják őket várni.

(hétvégén a Kecskemét lesz az ellenfél)

2015.február 21. szombat 17:00 Sümeg, Tatár Mihály Sportcsarnok
17:00 Sümegi RE–Gorter Kecskemét RC
A felnőtt mérkőzés után junior találkozó kerül megrendezésre

A Kecskemét ellen készülő keret:
Sümegi RE: Kaposi T, Soós A, Lesznyi K, Varga J, Lakics B, Dolgos A,Madár M, Récsei R, Szabó G, Nagy P, Göczi R
Edző: Markó Gábor

Kaposi Tamás (csk): Szeretnénk egy jó mérkőzést játszani, az esetleges pontszerzésnek nagyon örülnék.

További mérkőzések a fordulóban:

16:00 Dági KSE–Dunaferr SE
16:00 Szolnoki Főiskola RKSI–Fino Kaposvár
16:00 VANNET PTE-PEAC–SZESE-Győr
17:30 Vegyész RC-Kazincbarcika–MAFC-BME
18:00 DEAC–Pénzügyőr SE

Sümeg, 2015 február 16.

sz.: dio