2014 legjobb sümegi játékosa - Soós Anrás

2015.01.21 10:10

Soós Andrással a Sümegi RE kivállóságával beszélgettünk. Andrást 2014-es évben a  legjobb sümegi játékosnak választották. A center akkor sem tétlenkedik amikor nem a röplabdáé a főszerep, konkrét elképzelései vannak a jövőjét illetően. A fiatal játékost az idei szezonról, a jövőbeni tervekről kérdeztük.

Jól telt a téli pihenés? Szilveszter?

- Köszönöm, nagyon jó volt! A szilvesztert Veszprémben töltöttem barátokkal és csapattársakkal, ami ismét remekül sikerült.

A rövid pihenő után hogyan készültetek a tavaszi mérkőzésekre?
- Az első pár edzésen a kondié volt a főszerep, majd egyre több labdás gyakorlatot vittünk be. Sajnos nagyon keveset tudunk együtt edzeni, ezért mindenki ott edz ahol és amikor tud.

Szezon elején a nyolcba kerülés volt a cél, ez már szinte megvan! Változtak az elvárások?
- Az elvárások nem változtak, de mindenki maximálisan oda fogja tenni magát azért, hogy a lehetö legjobb eredményt érjük el a szezonban.

 Te személy szerint mivel lennél elégedett a bajnokság végén?
 - 5. helyezéssel már elégedett lennék, de bízok benne hogy bekerülünk a legjobb négybe.

 (András szeretne az első 5 között végezni)

Saját szezonodat hogyan értékeled eddig?
- Sajnos a térdízületi gyulladásom hátráltat a meccsekre való felkészülésben, de ennek ellenére megpróbálom kihozni magamból a maximumot.

Kaptál a közelmúltban egy elismerést a 2014-es évre vonatkozóan. Mesélj erről egy kicsit kérlek!
-  A csapat legjobb játékosa címet kaptam meg. Nagy elismerés számomra és ösztönöz hogy még többet eddzek, és még jobb teljesítményt nyújtsak a pályán.

Center lévén talán neked kell a leggyorsabbnak lenned a csapatban, főleg támadásnál és sáncnál. A magánéletben is ilyen "villámléptű vagy" vagy?
- Villámléptűnek nem nevezném magam, inkább megfontoltnak. Hisz tudod: Lassan járj tovább érsz! ;)

Amikor nem a röplabdáé a főszerep mivel foglalatoskodsz?
- Utolsó évemet töltöm fogtechnikus tanulóként Szombathelyen. Mára már nem csak egy gyakorlati hely számomra ahová nap mint nap járok, hanem egy munkahely is ahol a főnökeim közreműködésével éles munkákat készíthetek. Sajnos alig marad szabadidőm, de tudom hogyha végzek, olyan szakember válik belőlem aki szinte bárhol megállja a helyét.

(A sümegi kulcsember Horvátországban pihente ki a tavalyi szeszon fáradalmai)

Ha jól tudom van egy furcsa hobbid is, ami nyolclábúakhoz fűződik. Mondanál erről pár szót?
- Persze. Egyik barátom kicsit komolyabban és régebb óta foglalatoskodik madárpókokkal és tőle indult ez az őrület. Pár szóban nehéz lenne elmondani, úgyhogy akit érdekel keressen meg bátran.
Valaki hörcsögöket és nyulakat tart, én pókokat :D

Sikerült visszavágni a hétvégén a Pénzügyőrnek, mi volt más a pesti mérkőzéshez képest?
- Véleményem szerint, az újonc Pénzügyőr ellen kicsit alábecsülve, játékukat alig ismerve ráadásul a legrosszabb formánkat hozva léptünk ellenük pályára idegenben, ami az eredményben is megmutatkozik. Hazai környezetben már tudtuk mire kell számítanunk. Bár nyögvenyelősen de sikerült megnyernünk a találkozót, amiért hálás köszönet a szurkolóinknak!

Hétvégén Pécs. Mik a kilátások? Idén másodszor is borsot törtök Mészáros Péter csapata orra alá? Szerintem kötelező a győzelem a csapatunk számára. Két alapemberük dr. Horváth Balázs és Kovács Róbert is sérüléssel küszködik, de ennek ellenére sem szabad lebecsülnünk őket! Mielőbbi felépülést kívánok nekik.

Sokáig láthatunk még a Sümegi RE színeiben?
Nagyon jól érzem magam a csapatban, szinte mindenkire barátként tekintek. Még nem tudom megmondani biztosra, hogy mi lesz miután végzek a sulival, de ha a környéken maradok biztosan a Sümeg színeit fogom erősíteni!
 

Sümeg, 2015. január 21.

sz.:dió