Egy szett Barcikáról

2015.11.29 14:20

                Kazincbarcikán játszotta soros bajnoki mérkőzését a Sümegi Röplabda Egyesület.  A vendéglátók az első felén szerepelnek a tabellán, míg az Sümegnek a felzárkózás acél. A Pécstől elszenvedett vereség után idegenben próbált javítani a csapat.

A meccsen Németh Ödön nem számíthatott Blázsosvics Péterre, a fiatal négyes ütő iskolai elfoglaltságai miatt hiányzott a keretből. Hat óra utazás után 17:30-kor vette kezdetét  a mérkőzés.

1. játszma:
Esélyeshez méltóan kezdte a meccset a hazai csapat. Jó nyitásokkal, szervezett blokkokkal, hamar tetemes előnyre tett szert. A sümegiek szekere erősen döcögött, fogadásban és támadásban sem találták a fonalat, így nem tudták megnehezíteni a VRCK  dolgát.1:0

2. játszma:
Ott folytatódott ahol az első véget ért. Szabó Dávidék sorra hozták a sáncokat, valamint rendkívül hatékonyan adogattak. A Veszprém megyeiek mestere az első szetthez hasonlóan frissítette a csapatot Nagy és Kotin beállításával. Sajnos csak fellángolásai voltak a Sümegnek, nem tudtak a felzárkózni a borsodiakhoz.2:0

3. játszmta:
Utolsó esélye volt az SRE-nek, hogy  meccsben maradjon. Élni tudott ezzel a lehetőséggel a vendég csapata, rendkívül feljavult a csapat nyitásfogadása, valamint a sáncokat is rendre jó helyre tették fel. Húsz pont környékén már 5 pontos előnnyel büszkélkedhetett a Sümeg. Hiába a cserék, az időkérések hazai részről, a játékmegszakítások nem segítettek a Barcikán.2:1

4. játszma:
Maradt továbbra is a lelkes játék a vendégek részétről, azonban nagy előnyre nem sikerült szert tenni. Fej-fej mellett haladtak a csapatok. több szép figurát is láthattunk az SRE játékosaitól. Bolvári Dani jól szállt be a játékba, két gyors ponttal tartotta életben a sümegi reményeket. A szett közepén azonban elfogyott a tudomány, három ponttal növelte előnyét a VRCK. A végjátékra kicsit elfáradtak a vendégek, így elveszítették a játszmát és ezzel a mérkőzést is.

 

VEGYÉSZ RC KAZINCBARCIKA – SÜMEGI RE 3-1 (14, 17, -22, 19)
Kazincbarcika, 150 néző. Jv.: Vigh, dr. Árpás.

Vegyész: Toronyai, Bokor, Kozsla, Szabó D., Árva, Juhász. Csere: Dudás (liberó), Bene (liberó), Lehóczky, Surányi.
 Vezetőedző: Toma Sándor

Sümeg: Kaposi, Varga, Lesznyik, Dolgos, Németh, Soós. Csere: Madár (liberó),Récsei (liberó) Nagy, Kotin, Bolvári. Illés,
Vezetőedző: Németh Ödön

Toma Sándor, a Vegyész vezetőedzője: Az első két szettben szépen játszottunk, aztán – talán a cserék miatt – kicsit megtört a lendületünk. A lényeg, hogy ha lassan is, de sikerült visszazökkennünk, és begyűjtöttük a három pontot.

Németh Ödön, a Sümeg vezetőedzője: Az első szettet leszámítva színvonalas, jó mérkőzést láthattunk. A második szettől ráadásul egyenrangú ellenfelei voltunk a hazaiaknak. Olyan meghatározó játékosai vannak a Vegyésznek, mint Szabó Dávid és Juhász Péter, így a rutin végül az ő javukra döntött. Gratulálok az én játékosaimnak és természetesen a Vegyésznek is a győzelemhez.

 

A sümegi csapat az első játszmát leszámítva biztatóan játszott lelkesen, jól röplabdázott. Vereséget szenvedett a csapat ezen a mérkőzésen, azonban a mutatott játék bizakodásra ad okot a jövőt illetően.

Sümeg, 2015 november 28.

sz.:dió