Felemás szezon után nyolcadik hely!

2016.04.30 11:55

Felemás szezon után nyolcadik hely.

    Nagy várakozással kezdte a 2015/2016-os bajnoki évadot a Sümegi RE NB-1es férfi röplabdacsapata. A minimális elvárást teljesítette a csapat, azonban a fiúkban maradt hiányérzet. Budapesten a Pénzügyőr ellenében játszotta az SRE az utolsó bajnokit, mivel ezt elveszítette, így be kellett érni a nyolcadik pozícióval.

    A hetedik helyért zajló csatában, az első mérkőzésen vereséget szenvedett, az SRE, majd hazai pályán egalizálni tudott, azonban a mindent eldöntő harmadik mérkőzésen ismét a pályaválasztó csapat tudott felülkerekedni. Így a Pénzügyőr SE végzett a hetedik helyen, a Sümegnek pedig meg kellett elégedni a nyolcadik pozícióval.

    A szezon elején új edzővel, valamint ígéretes igazolásokkal vetették magukat a küzdelmekbe a sümegi srácok. Azonban hamar kiderült, hogy korántsem lesz olyan könnyű ez a bajnoki évad mint ahogyan azt előre gondolták. Több nem várt vereség becsúszott, valamint a sérülések is nehezítették az alapszakaszt. Szezonközben érkezett Németh Ödön, akinek meggyőző munkájának köszönhetően rendeződtek a csapat körüli problémák. Volt a szezon közben távozó játékos, valamint volt olyan is aki megpróbált beállni a sorba, több-kevesebb sikerrel. Az alapszakasz végéhez közeledve még a hatodik hely is kilátásban volt, de a riválisok is rákapcsoltak, így nem sikerült beelőzni őket, maradt a nyolcadik pozíció, ami azért nem volt szerencsés, mert a rájátszásban egyik csapattal szemben sem volt a Sümegnek pályaelőnye.

A nyolcadik helyen zárta a csapat a bajnokságot

    A rájátszás már egy másik játéktér, hiszen minden pontnak hatványozott szerepe van, kevés a hibázási lehetőség. A negyeddöntőben azzal a FINO Kaposvárral került össze csapatunk, amely végül a szezonban egyetlen vereséget szenvedve, a bajnoki döntőt is 3:0 arányban abszolválva 17 szeres rekordbajnokká  avanzsált a honi férfi röplabdában. Következett az alapszakasz ötödik MAFC, akit története során először ebben a szezonban tudott legyőzni az SRE. A rájátszásban sikerült ez a bravúr még egyszer, azonban kevés volt a továbbjutáshoz, mert a két pesti mérkőzést, igaz szoros csatában, de a fővárosiak nyerték. A hetedik helyért két kicsit csalódott csapat mérte össze erejét, azonban ebben a csatában is jelentős előnynek bizonyult a pályaválasztó kiléte, mindenki nyerte az otthoni meccsét, így 2-1 es összesítéssel a PSE a Sümeg előtt végzett a tabellán.

A 2015/16-os bajnoki évad végeredménye:
1. Fino Kaposvár SE
2. Vegyész RC Kazincbarcika
3. Kecskeméti RC
4. Dági KSE
5. Dunaferr SE
6. MAFC-BME
7. Pénzügyőr SE
8. Sümegi RE
9. Szolnoki FRKSI
10. PTE-PEAC C-Doki
11. Debreceni EAC

Sümegi RE: Kaposi Tamás, Soós András, Dolgos Attila, Bolvári Dániel, Varga Jácint, Németh Zsolt, Illés Tamás, Récsei Richárd, Madár Máté, Nagy Péter, Lesznyik  Károly, Vladislav Kotin,
vezetőedző:Németh Ödön

    A Magyar Kupában a négybe kerülésért ugyan az a sorsolás volt már negyedik éve, így a Kecskeméttel kellett megküzdeni az elődöntőért, itt azonban sajnos a papírforma érvényesült, nem sikerült a bravúr.
A bajnokságban végül az SRE beverekedte magát a legjobb nyolcba, és az előző szezonokhoz képest ott mérkőzéseket is tudott nyerni, ez mindenképpen fejlődés, azonban az alapszakaszba sokkal stabilabb játékra van szükség, hogy minél jobb pozícióban várhassa a rájátszást. Javulni kell az idegenben nyújtott teljesítménynek is, hiszen míg hazai pályán bárkivel fel tudja venni a harcot a csapat, addig idegenben idén (is) csak a kötelező győzelmekkel lehetett számolni. Ezek a fejlesztendő területek,  a vezetőség biztosan kiértékeli a teljesítményeket, és levonja a megfelelő konzekvenciákat, annak érdekében, hogy jövőre még sikeresebb lehessen az egyesület.

A jövő évet illetően még nagyon homályos a kép. Nem tudni még kik távoznak, kik érkeznek, azonban ezzel kapcsolatosan a klubvezetőség közleménye szerint felelős, az eredményes jövőt szolgáló döntések fognak születni. A csapat a közeljövőben megtartja évzáró bankettjét, amely után kicsit talán tisztul majd a kép. Addig is a gyermek csapatnak van még feladata, hiszen az országos döntőben fognak pályára lépni, nekik sok sikert kívánunk, a klub többi játékosának pedig jó pihenést és feltöltődést a következő bajnoki évadra.

    A szezon egyik üde színfoltja az idén is remek közönség, akik meggyőződésünk, sok sikerhez segítették hozzá szeretett csapatukat. A Sümegi Röplabda Egyesület ezúton is köszöni az egész évben nyújtott támogatást, rendkívül büszke az SRE arra, hogy az országban az egyik leghangosabb csarnok Sümegé a röplabdát tekintve.

Sümeg, 2016. április 30.

sz.:dió