Győzelembe menekülni

2016.02.15 14:07

                Igaz a Sümeg nem játszott mérkőzést a hétvégén, ettől függetlenül volt esemény bőven a múlt héten. A Dág csapata megszerezte a harmadik helyet a Magyar Kupában, A Fino Kaposvár pedig simán megvédte címét szintén ebben a sorozatban a Sümeget búcsúztató Kecskemét ellenében.

                A bajnokságban sem állt meg az élet, több dolog is történt ami az SRE életét is befolyásolhatja. Az alapszakaszból mindössze három forduló van vissza. Még szinte semmi nem dőlt el a nyolcba kerülést illetően, rendkívül szoros a tabella a hetedik illetve a tízedik hely között. A hétvégi eredmények tovább tömörítették a mezőnyt, mert a Szolnok némi meglepetésre legyőzte a Pénzügyőrt, a PEAC pedig kikapott a dunaújvárosi fiúktól.

 

csapat
játszott pont
1 Fino Kaposvár SE 17 48
2 Kecskeméti RC 17 43
3 Vegyész RCK 17 41
4 Dág KSE 18 38
5 MAFC-BME 17 26
6 Dunaferr SE 18 25
7 Szolnoki FRKSI 18 18
8 Pénzügyőr SE 17 17
9 Sümegi RE 17 16
10 PTE-PEAC C-Doki 17 13
11 Debreceni EAC 17 0

                        jelenlegi tabella

    Még két hely kiadó a nyolc között, ezekre a pozíciókra 4 csapat pályázik. A kvartettből még mindenkinek van könnyebb és nehezebb mérkőzése is. A Sümeg még kettő vetélytársa ellen is pályára lép.

A legjobb nyolcba vágyó négy csapat hátralévő mérkőzései:

Sümegi RE

PTE- PEAC Pécs

Szolnoki FRKSI

Pénzügyőr SE

SRE - Szolnoki FRKSI

MAFC - PTE-PEAC

Sümegi RE - Szolnok

Pénzügyőr - DEAC

PTE-PEAC - SRE

PTE-PEAC - SRE

Szolnoki - Dág KSE

Kecskemét - Pénzügyőr

SRE - Kazincbarcika

Dág KSE - PTE-PEAC

-

Pénzügyőr - Dunaferr

 

 

    Tehát a helyzet rendkívül kiélezett. Mondani sem kell, hogy a csapatoknak rendkívül fontos, hogy a legjobbak között legyenek a rájátszásban, hiszen a jövő évi támogatásoknál akár a egy csapat életét is megmentheti a, ha legalább a nyolcban végez.

     Az SRE a szezont megelőzően a nyolcba jutást tűzte ki célul, ott pedig már bármi előfordulhat. Ahhoz hogy az elvárásnak megfeleljenek a fiúk, most hétvégén élet-halál mérkőzésre készülnek a Szolnok ellenében, akik közvetlen a Sümeg előtt vannak a bajnokságban, igaz egy meccsel többet játszottak már a Tisza partiak. Ha ezt a meccset sikerül megnyerni, akkor egy nem túl könnyű pécsi kirándulás vár a Sümegre, hiszen ősszel a Pécs megverte az SRE csapatát idegenben. Azonban ha ez a kettő mérkőzés győzelemmel zárul, akkor a plusz hat ponttal már elég lehet az üdvösséghez, persze ha a többi mérkőzésen a körülbelüli papírformák beigazolódnak.
 

hétvégén nagy szükség lesz a szurkolókra is

    A héten edzésekkel, valamint egy Szombathely elleni edzőmérkőzéssel hangol az idény idei legfontosabb mérkőzésére a csapat. A keretben mindenki egészséges és bizakodó, a csapat játéka javuló formát mutat és a játékoskeretek alapján kijelenthető, hogy a Sümegi RE csapatának helye van a legjobbak között.  A vasárnapi győzelemhez persze óriási szüksége van a csapatnak a lelkes közönségére is, bíznak abban , hogy teltház lesz 15:30-kor!

A hét mérkőzései, amelyen érdekelt a Sümeg:
Sümegi RE - Szombathely (NB II)
Sümeg, 2016. február 18. 19:00 Tatár Mihály Sportcsarnok

Magyar Bajnokság 18. forduló
Sümegi RE - Szolnoki FRKSI
Sümeg, 2016. február 21. 15:30 Tatár Mihály Sportcsarnok

A mérkőzés után junior találkozót rendeznek.
 

    A csapat utolsó három mérkőzéséből kettőt meg kell nyerni ahhoz, hogy az eltervezett helyezés meglegyen az alapszakasz végén, tehát a feladat a győzelembe menekülés.

Sümeg, 2016. február 15.

sz.:dio