Hiába a sima győzelem

2015.04.16 09:39

                A hétvégén simán megnyert mérkőzés nem volt elég az előny megszerzéséhez, ugyanis a Pénzügyőr csapata megóvta a mérkőzést egy sportorvosi igazolás lejárata miatt. Ezt a mindenható röplabdaszövetség úgy szankcionálta, hogy elvette a győzelmet, így a pestiek várhatják a csütörtöki mérkőzést előnyből.

                Szombaton 3:0 arányban simán nyert az SRE a fővárosiak ellen. A mérkőzés előtt a játékvezetők megnézték az igazolásokat és mindent rendben találtak. A jegyzőkönyvbe semmi féle megjegyzés nem került, lezártnak tekinthető volt. Vasárnap a sümegiek juniorjai Kazincbarcikára utaztak, ahol a játékvezetők az igazolások ellenőrzésénél jelezték, Nagy Péter sportorvosija lejárt, így nem játszhat. A sümegi junioroknak nem volt értékelhető az eredményük, automatikusan a  az utolsó helyre sorolták őket, így a 9-12 helyért játszanak majd a véghajrában. Ezt az információt gyorsan eljutatták a Pénzügyőrhöz, akik szimpatikusan hasznosították is. Megóvták a mérkőzést, amelyen az említett fiatal sportoló 2 pontot töltött pályán és labdához sem ért. Ezt a szövetség helyben hagyta és a győzelmet a budapestieknek ítélte.

Tény, hogy a Sümeg hibázott, nem vette észre, hogy az igazolás készítésekor még fiatalkorú volt Nagy Péter, ezért csak fél évig kapott játékengedélyt. Tény, hogy a játékvezetők is hibáztak a mérkőzést megelőzően, mert nem vették észre ezt. Tény, hogy a Pénzügyőr csak élt a lehetőséggel. Tény az is hogy a Magyar Röplabda Szövetség ezt a döntést hozta. Tény az is, hogy 30000 forintért lehet fellebbezni, de azt sugallták a csapatnak, nem érdemes...

Tehát csütörtökön este 19:30-tól kötelező a győzelem az SRE számára a Pénzügyőr otthonában, hogy maradjon esélye szombaton kivívni a végső győzelmet a párharcban.

Az már a nagyközönségre van bízva, hogy eldöntse, ez a döntés jogos? -nem jogos? -túlzott mértékű a szankció? -vagy ez jár és pont? -az újonc Pénzügyőr SE sportszerű, követendő viselkedést mutat? -vagy egyszerűen ezt kellett tennie ebben a helyzetben?...Nyilván mindegyik nézőpont kérdése.

 

Sümeg, 2015. április 16.

sz.:dio