Holnap Botos Ferenc Emléktorna

2015.09.04 16:52

    Eseménydús időszakon van túl a Sümegi Röplabda Egyesület. A csapat mérkőzést nem játszott az elmúlt kettő hónapban, azonban az íróasztal mögött egy pillanatra sem állt meg a munka. Mára kész a teljes keret, folyik a felkészülés az új szezonra. Szombaton (09.05) saját közönsége előtt, a III. Botos Ferenc Emléktornán lép először pályára az SRE.

    Nemrégiben a megszűnés szélére sodródó csapat vezetősége minden követ megmozgatott a folytatás érdekében. Jelenleg is keresik az elnöki pozíció betöltésére legalkalmasabb személyt, azonban ezt nem akarják elkapkodni, szakmailag felkészült, elhívatott személy kezébe szeretnék az irányítást adni. Amíg az új sportvezető kiléte nem ismert, addig az ideiglenes elnökség Kaposi Józsefné, valamint Rédei János vezeti a sümegi egyletet.

    A keretben vannak változások, Pordán Áron Pécsett folyatatja tanulmányait, Lakics Bence külföldön vállal munkát, illetve Szabó Gáborra sem számíthat idén a csapat. Ugyanakkor az érkezők listáján is érdekességeket találunk. Hazatért nevelőegyesületéhez Blázsovics Péter, a felnőtt keretben folytatja Illés Tamás, valamint Oroszországból érkezett Vladislav Kotin. Markó Gábor távozása után az új vezetőedző Varga László. László Nyíregyházáról érkezett, testnevelőként dolgozik Sümeg mellett, illetve a felnőtt csapat irányításán túl, az utánpótláscsapatok munkáját is segíteni fogja.

Új játékosok a keretben: Blázsovics Péter,  Illés Tamás,  Vladislav Kotin

A SRE 2015/2016-os bajnoki évad kerete:

feladó: Nagy Péter, Dolgos Attila
liberó: Récsei Richárd, Madár Máté
center: Vladislav Kotin, Varga Jácint, Soós András
négyesütő: Kaposi Tamás(csk), Blázsovics Péter, Illés Tamás
átló: Lesznyik Károly

vezetőedző: Varga László

    Kettő hete kezdte meg az edzést a felnőtt csapat, a 20-án kezdődő bajnokságig azonban még bőven akad tennivaló. Kisebb-nagyobb sérülések vannak a keretben, Récsei Richárd térdét csütörtökön operálták, hátfájdalomra panaszkodik Kaposi és Blázsovics is. A bajnoki rajtig azonban van még idő, szombaton saját közönsége előtt lép pályára az SRE a Botos Ferenc Emléktornán, ellenfelei a Senior válogatott, Székesfehérvár, illetve a horvát OK Medjimurje Centrometal.

Mindenkit sok szeretettel vár az egyesület szeptember 5-én 9:30-tól a Tatár Mihály Sportcsarnokban.

 

Sümeg, 2015. szeptember 4.

sz.:dio