III. Botos Ferenc Emléktorna - Harmadik SRE győzelem

2015.09.09 11:48

    2015. szeptember 5-én rendezték, immár harmadik alkalommal a Botos Ferenc Emléktornát Sümegen. A hazai pályán szerepélő SRE veretlenül zárt az élen a négycsapatos felkészülési tornán, tehát ezidáig mindhárom megrendezett emlékversenyen diadalmaskodni tudott.
 

Péntek este váratlanul, sérülésekre illetve fáradtságra hivatkozva lemondta a szereplést a Senior válogatott, a helyükre a sümegi öregfiúk kerültek.  Az első mérkőzésen a két hazai csapat lépett pályára, érdekesség, hogy létszámproblémák miatt több játékos is szerepelt az NB1-es csapatból az "ellenfélnél".Ez az összecsapás 2:1- es végeredménnyel zárult. Következett a Székesfehérvár elleni, meccs, amelyet az SRE 3:0-arányban abszolvált. A fejér megyeiek horvát ellenfelük ellen egy szettet tudtak megnyerni, 3:1, az öregfiúk ellen pedig  szintén vereséget szenvedtek.  A torna döntőjének is beillő összecsapást a Sümegi Röplabda Egyesült a horvát OK Medjimurje Centrometal ellenében vívta. Az első szettet még elveszítették Sümeg fiataljai, azonban a második játszmától nem volt kérdés a mérkőzés kimenetele.

A végeredmény:
1, Sümegi Röplabda Egyesület
2, OK Medjimurje Centrometal
3, Sümeg öregfiúk
4, Székesfehérvár

 

(a tornagyőztes csapat)

A sümegi csapat a felkészülés kellős közepén tart, érződött a fizikai fáradtság, tompaság a srácokon. A mutatott játék azonban biztató, olykor rendkívül közönség szórakoztató volt.  A csapatból különdíjat kapott kiemelkedő játékáért Blázsovics Péter. Récsei Richárdra sérülése miatt nem számíthatott még a csapat.

Az emléktorna eredményhirdetésén megemlékeztek a résztvevők Botos Ferenc edzőről, Simonyai Jánosról, Horváth Csabáról, valamint Lónyai Zoltánról. Sajnálatos hír továbbá, hogy a 2014/2015-ös szezon vezetőedzőjének, Markó Gábornak édesanyja, 62 éves korába elhunyt. A Sümegi Röplabda Egyesület öszinte részvétét nyilványítja a gyászoló családnak.

A tornán tiszteletét tette Hugyecz Zoltán úr is, aki nemrégiben támogatási szerződést kötött a csapattal, valamint újra köszönthette a hazai közönség Petre Eduardot, a korábbi sümegi játékost az öregfiúk csapatában. Edy a családjával érkezett a hétvégére, pénteken az edzésre is kilátogatott.

A továbbiakban szombaton Székesfehérváron folytatja a csapat, majd vasárnap Horvátországba utazik az utolsó felkészülési tornájára a bajnokság nyitánya előtt. 

 

Sümeg, 2015 szeptember 9.

sz.:dió