Jó játék igen, bravúr nem

2015.12.14 10:37

Vasárnap hazai pályán fogadta a Sümegi Röplabda Egyesület a Kecskemét gárdáját. Fordulatos, jó mérkőzésen 3-1-es vereséget szenvedett a csapat, azonban a mutatott játék bizalomra ad okot.

    Blázsovizs Péter szombaton beteget jelentett, ennek ellenére ott volt a keretben. Bolvári Dániel magán jellegű elfoglaltságai miatt nem  áll Németh Ödön rendelkezésére. A kecskeméti keretben két régi ismerőssel találkozhatott a publikum,Pápai Péterrel valamint Mészáros Dömötörrel. A mérkőzés gyászszünettel kezdődött,  hosszan tartó betegség után elhunyt ifj. Papp Imre sümegi várkapitány. A város és a csapat életében is fontos helyet elfoglaló fiatalemberre egyperces csenddel tisztelegtek a kilátogató nézők, illetve a megmérkőző csapatok.

1 játszma:
    Kecskeméti nyitással indult a mérkőzés, amely jó fogadás után sümegi ponttal ért véget. A szett elején Sümeg húzott el pár ponttal, míg a játék második felében a Kecskemét dominált. Kéz a kézben értek a csapatok húsz pont fölé, izgalmas végjáték ígérkezett. Taktikai cserét eszközölt Németh mester, azonban ezzel még nem sikerült megnyerni a játszmát. Mindkét csapatnak volt játszmalabdája, de végül egy szerencsés ásszal a hazaiak örülhettek. 1-0 (30:28)

jól játszottak, de nem sikerült a bravúr

2 játszma:
    Tovább folytatódtak az izgalmak. Németh Zsolt kiemelkedően teljesített, valamint Récsei  is rendre jól látta el teendőit védekezésben. Ismét egymás mellett volt a két csapatat, azonban következett egy hazai törés. Egy állásban beragadt a csapat, több ász is kapott. Érkezett Madár, Nagy és Lesznyik  a pályára, azonban érdemben már nem tudott megújulni az SRE. 1-1 (19:25)

3 játszma:
    Töretlen maradt a Sümeg lelkesedése, azonban a Kecskemét szinte hiba nélkül játszott a mérkőzés ezen szakaszában. Kapaszkodtak a hazaiak, a végjátékban Németh nyitott kettő ászt, de ez is kevés volt az üdvösséghez. 1-2 (18-29)

4 játszma:
    A szett eleje nyitópárbajjá vált, először a sümegiek szereztek 3 pontot a remek szervákból, majd a KRC tette ugyanezt. Jól szállt be a játékba a betegeskedő Blázsovics, több fontos pontot is szerzett. A második technikai szünetnél a Kecskemét két pontos előny birtokában volt. A hazai centerek, Soós és Varga kiemelkedő teljesítmény nyújtottak, előbbi sáncban, utóbbi támadásban jeleskedett. Érett az első szetthez hasonló drámai végjáték. Látványos, hosszú labdamenetek után azonban a vendégek örülhettek. 1-3 (24-26)

Sümegi RE - Kecskeméti RC 1:3 (28, -19, -18, -24)
Sümeg, 2015.december 13. 15:30 Tatár Mihály Sportcsarnok, 200 néző
Sümegi RE: Kaposi, Soós, Varga, Németh, Kotin, Dolgos,
csere: Récsei(liberó), Madár(liberó), Blázsovics, Lesznyik, Nagy, Illés
vezetőedző: Németh Ödön
 

Németh Ödön SRE vezetőedző: Jól játszottunk ma, kiemelném a lelkesedést és a küzdőszellemet. Több edzéssel nagy dolgokra lehetnénk képesek.

Gyurkó Sándor KRC vezetőedzője: A sümegiek két idegenlégiósa jól játszott, nem igazán találtuk az ellenszert ellenük. A két középső felvonásban azt a játékot hoztuk, amit kellett. Nehéz, küzdős meccsen vagyunk túl, örülünk a győzelemnek és az érte járó három pontnak.

    Jó mérkőzést játszott az SRE azonban a bravúr elmaradt. Folytatás ismét Sümegen, ismét a Kecskemét ellen, ezúttal a Magyar Kupában. Ez a mérkőzés  lesz a csapat utolsó hazai fellépése idén, méghozzá csütörtökön 2015 december 17-én 19:00-kor.

 

Sümeg, 2015. december 14.

sz.:dió