Két jó szett, keserű szájíz, 1 pont

2015.10.11 21:49

    Ma három órakor lépett pályára a Sümegi Röplabda Egyesület a Pénzügyőr vendégeként. Hosszúra nyúlt a mérkőzés, a végjátékot a hazaiak bírták jobban, így ők örülhettek a két pontnak.

    Kaposi Tamás sérült volt, Blázsovics Péter betegen játszott. PSE pontokkal kezdődött a mérkőzés. A szett közepére megnyugodtak a sümegiek, és utolérték riválisukat, majd a végjátékban meg is szerezték a győzelmet. A második játék is hasonlóan alakult, kiegyensúlyozott, jó játékkal folyamatosan növelte előnyét az SRE és hozta a második játékot is. Már- már zsebben volt a mérkőzés, azonban a Pénzügyőr utolsó hajrára indulva, remek villámrajttal el is döntötte a játszma sorsát. A negyedik szettben szintén a PSE akarata érvényesült, nem tudta rendezni sorait az SRE. Az ötödik játszmában érvényesült a PSE lélektani fölénye, könnyedén nyerte a meccs utolsó felvonását.


    Felesleges kettő pontot hagyott a Sümeg a fővárosban, aggasztó, hogy egy játékelemben ennyire nagy hullámvölgybe került a csapat. Erre mihamarabb megoldást kell találni, hiszen a nyitásfogadás a röplabda alapja. Két szettig jól működött a csapat, utána azonban nem sikerült megújulni. A sérülteknek, betegeknek mihamarabbi felépülést, hétvégén a bajnoki címvédő  Kaposvár lesz a vendég.

Pénzügyőr SE–Sümegi RE 3:2 (–23, –22, 13, 18, 10)

Sümeg, 2015. október 11.

 

sz.:dio