Két torna a hétvégén

2015.09.14 13:18

    Szombaton Székesfehérváron, vasárnap Horvátországban volt felkészülési tornán a Sümegi Röplabda Egyesület. Egy tornagyőzelemmel, valamint egy harmadik hellyel hangolt a bajnoki rajtra az SRE.

    Ismét fárasztó héten vannak túl a sümegi fiúk, a heti edzésmunka elvégzése után szombaton Székesfehérvárra utazott a csapat, a Horváth Károly – Alba Line Emléktornára. A másodosztályban, illetve a fővárosi bajnokságban szereplő ellenfeleket, magabiztosan, szett veszteség nélkül győzte le az SRE.

A fehérvári torna végeredménye:
1.Sümegi RE
2.Di Angelo - Masita
3.Kertvárosi SE
4.Kispest SE
5.Felsővárosi - Masita


    Vasárnap Horvátországba utazott az egyesület, OKM Centrometal otthonában, négy csapat részvételével rendeztek nemzetközi röplabda tornát. A Botos Ferenc Emléktornán is megfordult Centrometal remek házigazdának bizonyult, rajtuk kívül a horvát OK Varaždin Volley, valamint a szlovén OK SIP Šempeter voltak a magyar egylet ellenfelei.

    Az elődöntőben a szlovén csapat ellen rendkívül színvonalas végletekig kiélezett mérkőzésen 3:2-es vereséget szenvedett a Varga László vezette csapat. A felkészülést remekül szolgálta az összecsapás, hiszen, mindezidáig nem játszott az SRE ilyen hosszú mérkőzést az előszezonban.
OK SIP ŠEMPETER – RE SÜMEG   3:2 (25:22, 20:25, 23:25, 25:19, 15:13)

  

(a döntő egyik pillanata)

  A vereséget követően következett a bronzmérkőzés, amelyen az OK Varaždin volt az ellenfél. Rendkívül fáradtan indiszponáltan játszottak fiaink, aminek meg is lett az eredménye, nyolc pontos előnyt leadva elveszítették az első játszmát. A továbbiakban azonban nem volt kérdéses a győzelem, három sima játszmában hozták a mérkőzést a magyarok.
RE SÜMEG – OK VARAŽDIN VOLLEY   3:1 (22:25, 25:11, 25:20, 25:13)

Trofej Nedelišća végeredménye:
1. OKM Centrometal
2. OK SIP Šempeter
3. Sümegi Röplabda Egyesület
4. OK Varaždin Volley


Összességében hasznos hétvégén van túl a csapat, azonban a teljes képhez hozzátartozik, hogy a csapatból hiányzott Récsei Richárd, Varga Jácint, valamint a friss igazolás Vladislav Kotin is. A keddi edzésen már Récsei és Varga is részt vesz, az orosz center azonban még Moszkvában tartózkodik, csak jövő hét elején csatlakozik újra a csapathoz. 

Vasárnap hazai pályán mutatkozik be a Veszprém megyei gárda, a Debrecen csapatát fogadja az első fordulóban.

 

Sümeg, 2015. szeptember 14.

 

sz.:dió