Komáromból érkezik az SRE új vezetőedzője.

2015.11.10 23:00

A Dág elleni vereséggel sorozatban negyedik meccsén kapott ki a Sümegi Röplabda Egyesület. A vezetőség úgy döntött szerződést bont az év elején érkező Varga László vezetőedzővel.

"Sajnos nem az elvárásainknak megfelelően alakultak az eredmények a bajnokság első szakaszában. Mindössze kettő papírforma győzelmet arattunk, emellett az összes ki-ki találkozónkat elveszítettük. Változásra van szükség, hogy csapatunk elérje a szponzoraink és az elnökség által elvárásként kitűzött eredményt. Jó keretünk van, szeretnénk maradandót alkotni az elkövetkezendő esztendőkben." fogalmazta meg Rédei János a klub vezetésének véleményét.

"Nem tudott eredményes együtt működni a csapat az edzővel, természetesen ez nem kizárólag Varga László hibája... Viszont a probléma megoldására nem láttunk más kiutat. László eddigi munkáját köszönjük és további sok sikert kívánunk a mind a pálya szélén, mind a magánéletben." - folytatta a klubvezető.

    Régebben is egyeztetett már a leendő edzővel a csapat, de korábban nem tudtak megállapodni privát tevékenységei miatt. Most azonban sikerült egyességre jutni a szlovákiai magyar szakemberrel. Németh Ödön már csütörtöktől munkába is áll, valamint a hétvégi Szolnok elleni bajnokin ő dirigálja majd a gárdát. A csapat megismerésével biztosan nem lesz probléma, hiszen eddig minden mérkőzés a helyszínen tekintett meg. Ödön tisztában van a játékosok kvalitásaival és azt is látja, hogy rendet kell rakni a fejekben. A vezetőség bízik a nagymértékű javulásban, szeretné ott látni a csapatot ahová a játékoskeret erőssége predesztinálja.

 

Ödön csütörtökön kezdi a munkát

Névjegy:
    Németh Ödön 6 évig a pozsonyi Inter Bratislava csapatában röplabdázott,  majd a főiskola befejeztével a katonaság ideje alatt a Trencséni Dukla (honvéd) játékosa lett. A katonaság után a dunaszerdahelyi DAC csapatában profiskodott. Játékosként a legnagyobb sikere az 1980/81-es szezonban az Inter Bratislavával szerzett szlovák bajnoki cím. A 1985/86-os szezontól hazatért Komáromba. A továbbiakban sem távolodott el a röplabdától 1992-ben Jobbágy Lajossal karöltve megalapította a VK Spartak Komárnot.

    Megfelelő edzői tapasztalattal rendelkezik, hiszen a 2006-os évtől a tavalyi szezon végéig folyamatosan csapatot épített, a Szlovákiai második ligából egészen az Extraligáig vezette a egykori nevelő egyesületét. Továbbá 2014/15-ös szezonban szlovák kupagyőzelemhez és a bajnoki ezüstérméhez juttatta a komáromi röplabda csapatot.

A szakmai felkészültség és a motiváltság megvan, sok sikert kívánunk az új vezetőedzőnek és rengeteg győzelmet a sümegi röplabdának.



Sümeg, 2015. november 10.

sz:dió