Lenni vagy nem lenni?

2015.07.10 21:26

Az elmúlt hetekben ez a kérdés foglalkoztatja leginkább a Sümegi Röplabda Egyesületet, illetve szurkolóit. Mint ismeretes a csapat a megszűnés szélére sodródott, anyagi helyzete bizonytalan a jövőt illetően.

                A bajnokságban nyolcadik helyen végzett együttes, az elmúlt esztendőkben sem gazdálkodhatott hatalmas költségvetésből, azonban évről évre sikerült előteremteni a szükséges anyagi hátteret. Több éve stabil az NB1-es tagság, folyamatos a szakmai fejlődés mind az utánpótlás, mind a felnőtt csapat háza táján. Az idei évben is sikerült több fronton kiemelkedő eredményeket elérni, annak ellenére, hogy a Veszprém megyei klub teljesen amatőr lábakon áll. Mind a vezetőség, mind a játékosok munkájuk mellett, szabadidejüket áldozzák a röplabdának, mindezt teljesen karitatív keretek között. Azonban így is "jelentős" az összeg ami egy szezon lebonyolításához szükséges. Nevezési díj, utazási költség, játékvezetői díj stb..

(a srácokon nem múlik a folytatás)

                Részesül a csapat olyan támogatásban, amely teljesen irányított keretek között felhasználható, eszközvásárlásra egyéb fejlesztésekre, ez nagyon remek lehetőség egy profi klubnak, de sajnos nem a sümegieknek, akik jelenleg a mindennapokért küzdenek. A legnagyobb támogató a város, tőlük kapja a csapat a büdzsé nagy hányadát, valamint helyi vállalkozások kisebb, nem rendszeres szponzorációt nyújtanak a klubnak. Ez is segítség azonban sajnos nem tervezhető, így nem lehet erre alapozni egy 10 hónapos periódust. Jelenleg az összes támogatást ismerve a tervezett költségvetési összeg mindössze felére kapott "ígéretet" a megye egyetlen első osztályú röplabdacsapata. Tehát a folytatás korántsem bizonyos.

                Tény, hogy a csapat szeretne indulni a következő szezonban, tény, hogy a keretből jelenleg mindössze egy biztos távozó van, azonban tény az is, hogy mielőbb megoldásra van szükség. Az elmúlt hetek kilátástalansága miatt, a jelenlegi elnök asszony felajánlotta lemondását, azonban a kialakult helyzet miatt nem a vezetőség okolható. Július 16-án közgyűlést tart az egyesület, reményeik szerint utána "tisztább" lesz a kép.

               A legnépszerűbb közösségi oldalon a röplabdát kedvelők lelkes csoportja mindent megmozgat azért, hogy ne keljen szeretett sportáguknak újabb csapatot gyászolnia. Több felajánlás is érkezett az SRE felé, amelyet ezen a fórumon is köszönnek a csapat vezetői, játékosai, valamint szurkolói. Kiemelnék külön Hugyecz Zoltán úr (nemrégiben a kecskeméti csapat egyik főszponzora) felajánlását, aki a GORTER Fémipari Zrt. tulajdonosaként 500 000 Ft-t ajánlott fel a csapat megsegítésére. További felajánlásokat is szívesen fogadja a Klub az alábbi elérhetőségen:

Balaton-felvidéki Takarékszövetkezet
72800078 10000489 0000000

(a folytatáshoz példaértékű összefogásra van szükség)

                Bízik az SRE abban, hogy sikerül a szükséges összeget előteremteni, és ezeket a nemes gesztusokat a pályán, illetve a saját mezükön fogják megköszönni.

                Továbbra is keres a csapat olyan vállalkozókat, cégeket akik szívesen szponzorálnák, esetleg nevüket adnák egy élvonalbeli sportcsapatnak főtámogatóként. Fontos kiemelni, hogy 3 millió forint körüli összegről van szó, nem 10, esetleg 100 milliókról, mint más sportcsapatok esetében. A szponzorációs lehetőségekről szívesen tájékoztatunk bárkit a csapat kiajánlójával, amelyet kérésre emailben mindenkinek a számára szívesen eljuttatunk. Amennyiben anyagi/tárgyi segítséget tud nyújtatni az egyesület részére kérem jelezze a csapat email címére sumegire@gmail.com és felveszi a vezetőség Önnel azonnal a kapcsolatot.

Vannak régiók az országban ahol a röplabda sajnos nem a legnépszerűbb csapatsport, de minden, a sportághoz közelálló ember azon dolgozik, hogy ez változzon. Sümegen a népszerűség töretlen, a csapat az összes mérkőzését teltház előtt vívja, így nem kérdés, a városnak szüksége van a röplabdára, a szurkolásra, a sportélményre.

 

Sümeg, 2015.július 10.

 

sz.:dio