Megint csak egy szettig működött a gépezet

2015.11.08 21:28

Jó mérkőzést láthatott ma Sümegen, aki kilátogatott a Sümeg- Dág összecsapásra. Szoros, változatos, érzelem dús találkozót játszott a két gárda. Sajnos a végén az esélyesebb Dág zsebre vágta a három pontot.

1. játszma:
A kezdőcsapatban ezúttal Vladislav Kotin szerepel az átló posztján, Blázsovics mellett Németh Zsolt volt a másik négyes-ütő. Nehezen indul a meccs a hazaiak számára, jó nyitásaival pár pontos előnyre tett szert az ellenfél. A második technikai szünet után érte utol ellenfelét az SRE. Remek sáncokkal, és kombinatív játékkal állva hagyták a Dágot. A végjátékban már nem volt izgalom. 1:0 (25:20)

2. játszma:
Hasonló volt a játék képe mint az első játéké, 1-2 ponttal folyamatosan vezetett a vendég csapat, de nyomukban maradtak a házigazdák. Mindkét csapat törekedett a hibátlan játékra, hiszen ilyen kis különbségnél a legapróbb tévesztés is végzetes lehet. A forduló pontot ismét a második technikai jelentette, azonban most a Dág vette magához a kezdeményezést és abszolválta is a szettet.2:0(20:25)

 

A MAFC után a Dág ellen is egy szettet nyert a csapat

3. játszma:
Továbbra is fej-fej mellett meneteltek a csapatok. Kevéssel tíz pont felett egy kérdőjeles bírói ítélet után gödörbe kerül a Sümeg.  Sem fogadásban sem befejezésben nem sikerült jót csinálni. Hiába voltak az időkérések, szerkezeti változtatások, nem tudott visszajönni a szettbe az SRE. Magabiztos dági végjáték 1:2 (17:25)

4 játszma:
Mindent egy lapra feltéve  indult neki az SRE, pályára lépett a sérülésből visszatérő Kaposi Tamás, illetve Récsei Richárd is. A szett első fele jól sikerült a csapatnak, Varga Jácint és Blázsovics Péter sorra jó megoldást választott. Aztán megint jött a hullámvölgy. A több ízben vitatott játékvezetői döntéseket nehezen viselte a csapat, Blázsovics piros lapja után már 2 ponttal a Dág vezetett. Próbálkozott a fáradó Sümeg, de sorra hiba csúszott a fogadásba, valamint a támadás befejezésekbe is egyaránt. A rutinosabb Dág kihasználta a hibákat és begyalogolt a célba. 1:3 (19:25)

Sümegi RE-Dág KSE 1:3 (20, -20, -17, -19)
Sümegi RE
: Dolgos A, Soós A, Kotin V, Varga J, , Blázsovics P, Németh Zs,
Csere:Madár(liberó),Récsei R(liberó), Kaposi T, Bolvári D , Nagy P, Illés T, Lesznyik K

edző: Varga László
 

Összegezve jó meccset játszottak a csapatok, de végződhetett volna hazai győzelemmel is  mérkőzés, ha jobban összpontosít a sümegi gárda és gyorsabban reagálja le ellenfele taktikai változtatásait. Az SRE lelkes volt akarta a sikert, azonban sajnos ma a Dág csapata jobb volt, és megérdemelten győzött. Jövő héten Szolnokra utazik a csapat, ahol kötelező a győzelem, ha nem akar a Sümeg végleg leszakadni az élmezőnytől.

További eredmények a játéknapról:
Pénzügyőr SE-Vegyész RC Kazincbarcika 1:3 (23, -21, -15, -22)
MAFC-BME - Szolnoki Főiskola RKSI 3:0 (21, 14, 23)

Sümeg, 2015. november 8.


sz.:dió