Megvan az előny!

2015.04.12 18:10

Megszerezte az előnyt az SRE a Pénzügyőr ellenében. Két szoros és egy sima játszmában múlta felül riválisát a Sümeg. Folytatás csütörtökön 19:30-kor Budapesten.

                A mérkőzés nagy téttel bírt, ezt több dolog is bizonyította. A vendégeket elkísérték szurkolóik is, kik végig sportszerűen buzdították csapatukat. Sümegi oldalról Soós András sérülése egyre komolyabbnak látszik a szezon végéhez közeledve, a szombati mérkőzést is csak injekciózott lábbal tudta vállalni. Pordán Áront viszont újra a keretben üdvözölhettük. A sümegieket több kisebb sérülés is sújtotta, de a játékot mindenki vállalni tudta, kivéve Göczi Rolandot, de csütörtökön a második mérkőzésen már ő is ott lesz az utazó keretben.

1. játszma:
Térfél cserével próbálta megzavarni a Pénzügyőr a sümegi srácokat, így nem a "hazai" térfélen kezdték a mérkőzést. Hazai nyitással kezdődött az összecsapás. Hamar kirajzolódott, hogy nagy csatának lesznek szemtanúi a szép számban kilátogató szurkolók. Egyik csapat sem engedte el a másikat, felváltva estek a pontok. Mindkét technikai szünetnél szoros volt az állás, következhetett a végjáték. Húszhoz érve a vendégek minimális előnyt szereztek, de a fejben nagyon rendben volt a házigazda és szinte hiba nélkül hozta a végjátékot, míg a Pestieknél sorra megremegett a kéz.1:0 (25-23)

az első két szett szoros volt

2. játszma:
A szoros első szett után ott folytatták a csapatok ahol abbahagyták. A Pénzügyőr változtatott felállásán, érkezett Kiss Dani a pályára, a fiatal játékos jól helyt állt, nyitás fogadásban sokat javított a helyzeten,azonban átütő erőt nem tudott adni csapatának. A nyílt sisakos küzdelemben egyik fél sem tudott nagy előnyt kicsikarni. Jellemzően a Sümeg vezetett, de voltak bizonyos állások amiket nehezen oldott meg, így mindig volt esélye a vendégeknek felzárkózni. Lesznyik ellenállhatatlan volt a mérkőzésen, szinte az összes ütése pontot ért. Védekezésben több bravúrt is láthattak a kilátogatók, főleg Récsei és Kaposi jeleskedett ebben. A végjáték az előző játszma forgatókönyve alapján alakult 2húsznál vezetett még a PSE, aztán higgadt pontos csapatmunkával fordított az SRE. 24-nél ismét érkezett Nagy Péter blokkolni Dolgos helyére és ezzel máris 2:0 (25:23)

3. játszma:
A hazai csapat nem követte el azt a hibát, hogy megnyertnek tekintette a mérkőzést, ennek megfelelően maximális összpontosítással ugrottak neki az utolsó játéknak. Következtek a Lakics percek, köszönhetően a fiatal tehetség ellenállhatatlan szerváinak az első technikainál már 8:2 re vezettek. Madár feljavult fogadásban, Dolgos szinte hiba nélkül irányította társait, így máris tíz pontos előnyre hízott a különbség. A fővárosiak próbáltak cserékkel frissíteni a csapaton, de ez már nem sikerült, jöttek az elmaradhatatlan Kaposi nyitások és az ebből szerzett fontos pontok. Lesznyik sem akart lemaradni az ászokkal, ő is elhelyezet hármat az ellenfél térfelén. 3:0 (25:15)

jogos volt az öröm a mérkőzés után

Sümegi RE-Pénzügyőr SE 3:0 (23,23,15)
Sümegi RE: Kaposi T, Soós A, Lesznyi K, Varga J, Lakics B, Dolgos A,Madár M, Récsei R, Szabó G, Nagy P, Pordán Á
Edző: Markó Gábor

Sikerült kiszolgálni a sümegieknek remek közönségüket,önbizalom növelő győzelmet arattak riválisukkal szemben. Azonban ennek a mérkőzésnek vége, a csapat már a csütörtöki második összecsapásra fókuszál, ha sikerül idegenben is győzni akkor a MAFC-Dunaferrr párharc győztesével találkoznak majd, ha esetleg vereség a csütörtöki meccs vége, akkor szombaton Sümegen dől el a párharc sorsa.

 Pénzügyőr SE - Sümegi RE 2015.05.16. csütörtök 19:30
1202 Budapest, Mártírok útja 205. Gyulai István Általános Iskola Sportcsarnoka

A csütörtöki keret:
Sümegi RE: Kaposi T, Soós A, Lesznyi K, Varga J, Lakics B, Dolgos A,Madár M, Récsei R, Szabó G, Nagy P, Pordán Á, Göczi R,
Edző: Markó Gábor

 

A másik párharcban meglepetésre a Dunaferr legyőzte idegenben a MAFC csapatát. A második mérkőzést ők szerdán 17:00-kor játsszák Dunaújvárosban.

Sümeg, 2015. április 12.

sz.:dio