Nagyon fontos győzelem!

2015.11.14 17:10

                Nehéz héten van túl a Sümegi Röplabda Egyesület. A Dág ellen elszenvedett vereség,az egymást követő negyedik sikertelen mérkőzése volt a csapatnak. Ennek következtében edzőváltás történt a kispadon, Varga László helyére Németh Ödön érkezett, aki csütörtökön kezdte meg a munkát a sümegi klub élén. A Szolnok elleni NB I- es bajnokit a nyolcadik helyen várták a Veszprém megyeiek, a győzelem elengedhetetlen volt ahhoz, hogy feljebb zárkózzanak az élmezőnyhöz.

A mérkőzésre legerősebb keretével utazott a Sümeg, mindenki hadra fogható volt. Kaposi Tamás bokasérülése után még nem száz százalékos, de teljes értékű edzésmunkát végez társaival, így természetesen a csapatkapitány is az utazó keretben volt. A hosszú út után 16:00-kor vette kezdetét a mérkőzés a Tiszaligeti Sportcsarnokban.

1. játszma:
    Borzalmasan indult a mérkőzés  a vendégek számára, rövid idő alatt hatalmas hátrányt halmoztak fel. Németh Ödön elkezdte forgatni csapatát, bejött. Tíz pontos hátrányt dolgozott le a csapat. Nagy, Kotin, és Kaposi is remekül szállt be a mérkőzésbe. Nagy hajrával abszolválta a szettet az SRE. 0-1(23-25)

2. játszma:
    Mintha visszamentek volna a sümegiek az öltözőbe... Semmi nem sikerült, a Szolnok pedig remek nyitásaival, támadásaival ismét 10 pont körüli előnnyel érkezett a szett derekára. A Sümeg nyugodt tudott maradni, ismét felzárkózásba kezdett. Azonban nem sikerül ismét a bravúr, a lelkes Szolnok egalizálta a mérkőzést. 1-1 (25-21)

 

(Megvan a három pont)

3. játszma:
    Javulni kezdett a mérkőzés színvonala, egyik csapat sem tudott nagyobb előnyre szert tenni. Végig vezetett a Szolnok, de folyamatosan kapaszkodott az SRE. A szett végjátékához érve felválta estek a pontok. A nagyobb rutinnal rendelkező vendégek, érvényesíttették akaratukat, ugyan több játszmalabdát is elpazarolva,de megnyerte a szettet.   1-2(25-27)

4. játszma:
    Az SRE azzal tudattal állhatott fel a szettre, hogy ha nyeri akkor megvan a hőn áhított három pont. Harcosan kezdte a játékot a Szolnok ismét 2 ponttal vezetett. Még egy lapáttal rápakolt a Sümeg, felőrölte ellenfelét a szett végére. Sorra jó nyitásokkal operáltak a vendégek, így a végjátékra már nem maradt izgalom, a Sümeg besétált a célvonalba és zsebre tette a három pontot.  1-3(18-25)

 

Szolnoki Főiskola RKSI–Sümegi RE1:3 (-23, 21,-25,-21)
Sümegi RE: Dolgos; Blázsovics; Varga; Lesznyik; Németh; Soós;
csere: Récsei(liberó); Madár(liberó); Kaposi; Bolvári; Kotin; Nagy; Illés;
vezetőedző: Németh Ödön

Németh Ödön a mérkőzésről:
"Első mérkőzésem volt a csapat kispadján. Elkezdtük az építkezést a hét közepén, de hosszú még az út. Elégedett vagyok mert nyertünk, külön tetszett a fiúk hozzáállása, küzdőszelleme. Tíz pontos hátrányból fordítani mindig nagy fegyvertény, majdnem kétszer is sikerült."

Kaposi Józsefné (a csapat társelnöke):
"Úgy láttam a csapat maximálisan bizonyítani akart új mesterének, azonban ez görcsös játékot eredményezett. A győzelem a legfontosabb a csapat jelenlegi szituációjában, így boldogan utazunk haza"

    Több szempontból is fontos győzelem volt ez a Sümeg számára, hiszen megkezdte a felzárkózást, valamint biztosan plusz lendületet ad a csapatnak, hogy új edzőjükkel győzelemmel debütáltak. Csütörtökön Magyar Kupa mérkőzést játszik az SRE a másod osztályban játszó székesfehérvári Felsőváros Di Angelo otthonában. A legjobb nyolc közé jutást egy mérkőzés dönti el, mert a két együttes nem egy osztályban van. A következő bajnokira november 22-én Sümegen kerül sor, ellenfél a Pécs gárdája lesz majd.

Sümeg, 2015. november 15.

sz.: dió