Szombaton a Pénzügyőr az ellenfél

2015.04.07 13:40

                A Sümegi Röplabda Egyesületnek nem sikerült a bravúr a Kazincbarcika ellenében. A Veszprém megyét képviselő csapatnak megnehezíteni sem sikerült a VRCK dolgát a legjobb négybe kerülésért vívott csatában.  Szombaton a Pénzügyőr csapata lesz az ellenfél a soron következő párharc első összecsapásán.

                A negyeddöntő három mérkőzésén egyaránt 3:0-ás vereséget szenvedett el a csapat. Minden mérkőzésen egy szettben tudta csak felvenni a versenyt a nála esélyesebb riválisával. A vereségeknek következményeként nem kerültek a legjobb négy közé a srácok, így már biztosan  az 5.-8. helyezések valamelyike lesz az SRE idei eredménye. Azonban, hogy melyik ,az a hátralévő 4-6 meccsen derül ki. A következő megmérettetés 2 nyert mérkőzésig tart, amelyik együttes sikerrel abszolválja a párharcot, az az ötödig, míg a vesztes a hetedik helyért küzdhet a bajnokság végén.

Soós András pontjai is nagy szükség lesz

Az ellenfél az újonc Pénzügyőr csapata lesz, az első mérkőzést Sümegen rendezik szombaton 18:00 -ás kezdettel. A pályaelőny ezúttal a sümegieknek kedvez az alapszakaszban elért jobb helyezésüknek köszönhetően.  A Pénzügyőr a Kecskeméttel harcolt a négybe jutásért, hasonló "sikerrel" mint az SRE a barcika ellenében. A két gárda eddig kétszer találkozott, Budapesten 3:1 re diadalmaskodtak a fővárosiak, a sümegi vár lábánál a hazaiak nyertek 3:2 arányban. A két csapat tehát hasonló játékerőt képvisel, így izgalmas, színvonalas mérkőzésekre van kilátás.

A felkészülés nem zavartalan az SRE részéről. A múlt héten sajnos egyet sem tudott edzeni a csapat, valamint Pordán Áronra továbbra sem számíthatnak. A héten 3 edzéssel készülnek a szombati mérkőzésre a fiúk. Érdekesség, hogy a háló túloldalán két Sümegen is megfordult játékos is szerepel majd, KIss Dani és Schildkraut Krisztián.  Amennyiben sikerül túljutni a Pénzügyőrön, úgy a csapat története legjobb helyezését érheti el.

A másik párharban a MAFC BME mérkőzik meg a Dunaferr SE ellen.

2015.április 11. 18:00 Sümeg, Tatár Mihály Sportcsarnok
Sümegi RE - Pénzügyőr SE

A csapat számít a kiváló közönségére, bízik benne, hogy szombaton ők lesznek a nyolcadik csapattag az SRE térfelén.

A Pénzügyőr ellen készülő keret:
Sümegi RE: Kaposi T, Soós A, Lesznyi K, Varga J, Lakics B, Dolgos A,Madár M, Récsei R, Szabó G, Nagy P, Göczi R
Edző: Markó Gábor

 

Kaposi T.: Nagyon vágyunk a sikerre, szeretnénk a tabella első felén végezni, ehhez pedig túl kell jutnunk a Pénzügyőrön. Az elmúlt 2 mecccsen adósok maradtunk a jó játékkal, biztos vagyok benne, hogy most kiszolgáljuk a közönségünket!

Sümeg, 2015. április 5.

sz.: dio