Téli szüneten túl, első bajnokin előtt!

2015.01.12 12:33

    Az alapszakasz kicsit több, mint a fele ment le eddig a bajnoki évadból, jelenleg az SRE a középmezőnyben a 6. helyen tanyázik. Rövid téliszünet után szombaton ismét hazai pályán szerepelnek a srácok, az ellenfél a Pénzügyőr csapata lesz.

    Decemberben az utlsó két bajnokin 3 ponot szerzett a Sümeg, a közvetlen rivális Szolnokot megverte, valamint a bajnoki címre is aspiráló Kazincbarcikától sima vereséget szenvedett. Január első hetében álltak munkába újra a sümegi fiatalok, nagy elánnal készülnek az alapszakasz hátralévő mérkőéseire. A tét nagy, mert ha a csapat jó helyen zár a az első 22 meccset követően, akkor esély mutatkozik a tavalyi eredmény felülmúlására.
 

(forrás: www.hunvolley.hu)
Jelneleg a 5. MAFC-tól 5 pont választja el a csapatot,az üldözők közül pedig a most hétvégén vendégszereplő Pénzügyőrre érdemes odafigyelni.


 

    A Veszprém megyeiek soros ellenfelének eddigi teljesítménye megsüvegelendő, hiszen újoncként a hetedik helyen vitézkednek. Csapatuk fiatal, az ország minden szegletéből a fővárosban tanuló, tehetséges fiatalokra épít. Törlesztenivalója akad a Sümegnek bőven, hiszen jókora meglepetésre az ősszel a fővárosban vereséget szenvedett. A csapatban egy sérült van, Pordán Áron súlyos bokasérülésének köszönhetően jódarabig nem dolgozhat a társakkal együtt.

Kaposi Tamás(csapatkapitány): Bízom a sikerünkben, igazi 6 pontos mérkőzés lesz! Ahhoz hogy megszilárdítsuk helyünket a tabellán a Pénzügyőrrel szemben, mindenképp győznünk kell. A csapat nagyon éhes a sikerre!

NB-1, 2015. január 17. 17:00
8330 Sümeg, Árpád u. 5. Tatár Mihály Sportcsarnok
Sümegi RE - Pénzügyőr SE
utána a két csapat juniorjai mérkőznek meg

(Madár Máté az U19-es Válogatott liberója)

 
    Külön büszkeség a csapat számára, hogy utánpótlás válogatottja Madár Máté remekül helytált Moszkvában az U19-es EB selejtezőn. A négy csapatos tornán Hollandia ellen drámai csatában 3:2-re vesztettek, majd a jóval nagyobb játékerőt képviselő házigazdák ellen 3:0-ra veszített a nemzeti csapat. Az utolsó felvonás a Grúzok ellen zajlott, ahol a szövetségi kapitány véleménye szerint is, remek, szorakoztató játékkal győztek 3:0 arányban. Fontos az SRE-nek, hogy a fiatal tehetség átmentse formáját a bajnokikra is, hogy minél stabilabb, pontosabb mezőnyjátékból tudják a támadásaikat vezetni ellenfeleik ellen.

 

Sümeg, 2015. január 12.

 

sz.: dio