Változások- Közgyűlés részeredményekkel

2015.07.17 13:46

    Tegnap közgyűlést tartott a Sümegi Röplabda Egyesület. A napirendi pontok között szerepelt az elmúlt év beszámolója, a vezetőség átszervezése, illetve a csapat pénzügyi stabilitásának biztosítása.

    18 órakor vette kezdetét a közgyűlés, amelyet megtisztelt a városvezetés részéről jelenlétével a polgármester úr, illetve az alpolgármester úr is. Sümeg polgármestere biztosította a megye egyetlen élvonalbeli röplabdacsapatát, hogy a továbbiakban is mellettük van, segít a likviditási gondok leküzdésében. Ezt a tényt erősíti, hogy Sümeg első embere kérésére mától egyesületi tag lett.  Elsőként az egyesület elnöke megtartotta éves beszámolóját, amelyet a jelenlévők elfogattak, rendben találtak. Ezt követően Kaposi Józsefné, az egyesület elnök asszonya bejelentette, hogy lemond, a továbbiakban nem kíván az egyesület vezetőjeként tevékenykedni. Az SRE immáron volt vezetője elmondta, a klub anyagi bizonytalansága miatt döntött a távozás mellett, az elmúlt időszakban minden követ megmozgatott, azonban nem sikerült megteremteni a szükséges pénzügyi stabilitást. Elnöksége alatt jól működött a szervezet, mind az utánpótlás, mind a felnőtt csapat eredményei az egyesület fejlődést bizonyítják. Lemondásával kapcsolatban Mária elmondta, nem szeretné magát az egyesületi munkából kivonni, az utánpótlás nevelésben továbbra is oroszlánrészt vállal. Az új elnökség megalakulásáig Kaposi Józsefné és Rédei János látja el az aktuális teendőket.

 

    Egy korszak ezzel lezárult a csapat életében, azonban az idő sürget, nemsokára itt az augusztus, a csapatnak a nyári pihenő után készülni kell a soron következő bajnoki évadra. A közgyűlés megválasztott egy ideiglenesen működő jelölő bizottságot, amelynek fő feladata a klub élére megkeresni az erre legmegfelelőbb személyt. A Kaposi Józsefné, Madárné Németh Mária, Rédei János, Dolgos Attila kvartett a tegnap este folyamán folytatott tárgyaláson lefektették a legfontosabb kritériumokat, amelyeknek a jelölteknek meg kell felelni. Mindannyian egyetértettek abban, hogy hosszútávon, egy jól működő gazdasági társaság kialakítása a cél, amelyet teljes vállszélességgel támogat továbbra is az önkormányzat. Az SRE számít a helyi vállalkozások segítségére, összefogására, szeretne több hosszú távú támogatói szerződést kötni, kilábalni a jelenlegi "tűzoltás" szituációból. Sümegen a röplabda a legfontosabb sportérték. Ennek megőrzése, tovább építése a klub mindenkori vezetőségének legfontosabb feladata. Jelöltek vannak az elnöki pozícióra, azonban ezt a megbízott vezetés nem publikálja, viszont a közgyűlésen ígéretet tett, hogy jövő héten már ismeretes lesz az új vezetőség. Fontos, hogy az új elnökség jól strukturált legyen, helyet kapjanak benne potenciális befektetők valamint az egyesület napi dolgaiban aktívan részvevő vezetők egyaránt.

    A csapat befizette a nevezési díjat, indulása biztos az első osztályban. A felnőtt csapat keretében nagy változások nem várhatók, azonban ennek összeállítása már az új elnökség feladata lesz. A csapat a felkészülést augusztus közepén kezdi, további információk hamarosan.

 

Sümeg, 2015.július 17.

sz.:dio